NASA'nın hedefi insanları Ay'da yaşatmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NASA'nın hedefi insanları Ay'da yaşatmak
Abone ol
İnsanları Ay'a geri göndermekle yetinmeyen Nasa, aynı zamanda orada yaşama fırsatı da vermek istiyor. Ve bunun için uydumuzda 3D baskı ile üretilecek evler inşa etmeye kararlı görünüyor.

NASA'nın Ay için büyük planları var. Uzay ajansı 50 yılı aşkın bir süredir ilk kez insanları Ay'a geri götürmeyi planlamakla kalmıyor, şimdi de 2040 yılına kadar Ay'da ev inşa etmeyi hedefliyor.

Bu, önümüzdeki on yıl içinde Ay yüzeyine insan botları koyma ihtimalinden çok daha büyük bir adım ve bu noktada 2040'a 20 yıldan daha az bir süre kaldığı düşünülürse, NASA bunu mümkün kılmak istiyorsa işlerin oldukça hızlı ilerlemesi gerekecek.

Plan, Ay'daki evleri oluşturmak üzere bir 3D yazıcının kullanabileceği betonu hazırlamak için Ay tozunun kullanılması etrafında dönüyor. Ancak NASA uydumuza evler yerleştirmekle yetinmiyor. Uzay ajansı bu evlerin sivillerin de yaşayabileceği kadar güvenli olmasını istiyor.

Böyle bir şeyin gerçekleşmesi için NASA, Austin, Teksas merkezli, 3D baskılı evler konusunda uzmanlaşmış bir inşaat teknolojisi şirketi olan ICON ile işbirliği yaptı. Şirket 2020 yılında NASA'dan ilk tur finansmanını aldı ve 2022'de uzay tabanlı inşaatı yeni seviyelere taşımak için 60 milyon dolar daha aldı.

NASA Ay'a geri dönüşünü Artemis olarak adlandırıyor ve Artemis III, Ay'a insan botlarını geri koyacak görevlerin ilki olacak. Ancak bu konut planı için ajans, Ay yüzeyine bir 3D yazıcı gönderecek ve burada Ay'da katman katman evler inşa etmeye başlayacak.

Bu ilgi çekici bir fikir ve 2040 yılında Ay'da ilk yerleşim biriminin hayata geçmesini sağlayabilir. 


Yorum Yazın