Naci Ağbal'ın görevden alınmasının altında ne var? İşte perde arkası...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Naci Ağbal'ın görevden alınmasının altında ne var? İşte perde arkası...
Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Naci Ağbal'ı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın başından alıp yerine Şahap Kavcıoğlu'nu ataması gündemdeki yerini koruyor... Peki Naci Ağbal neden görevden alındı? Ağbal'ın "130 milyar doları çar çur ettiği" için görevden alındığı iddiaları, Şahap Kavcıoğlu'nun Vakıfbank Genel Müdürü olmak isterken bir anda Merkez Bankası'nın başına getirilmesi ve daha fazlası... Ankara Muhalifi yazdı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın başına Şahap Kavcıoğlu'nu getirmesinin tartışmaları devam ediyor. Ankara Muhalifi, bugünkü köşesinde merak edilenleri yazdı, sorulamayanları sordu...

"KAVCIOĞLU, VAKIFBANK GENEL MÜDÜRÜ OLMAK İSTEDİ"

Ankara Muhalifi, Merkez Bankası'nın başına getirilen Kavcıoğlu'nun, Vakıfbank Genel Müdürü olmak istediğini, ancak Berat Albayrak'ın bunu kabul etmeyerek yerine samimi dostu olan Abdi Serdar Üstünsalih’i atadığını belirtti. Ancak Üstünsalih’in de durumunun belirsiz olduğunu vurgulayan Ankara Muhalifi, "göreve devam edip edemeyeceği muhtemelen 26 Mart’ta düzenlenecek toplantıda belli olacak" iddiasında bulundu. 

NACİ AĞBAL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Ankara Muhalifi'nin, Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı yazısı şöyle:

Bu atama ekonomi politikalarında daha doğrusu para politikasında Naci Ağbal öncesine yani 5 Kasım’a dönüş mü?

Nurettin Canikli’nin pozitif reel faizin optimal seviyede olması sözleri büyük ölçüde 5 Kasım’a dönüş tezini yalanlıyor. 

Peki iktidar 6 Kasım’da ise Naci Ağbal niye gitti? 

Yoksa Ali Babacan’ın yakın çevresine dediği gibi Merkez Bankası bir önceki Başkanı Naci Ağbal kendi değimi ile ‘çarçur edilen’ 130 milyar doların kimler tarafından satın alındığını ‘didiklediği’ için mi görevden azledildi. Bakanlık beklediği için mi ‘şimdilik’ susuyor. 

Bu tabloda yeni Merkez Bankası Başkanı’nın Berat Bey’e ‘mesafeli olduğu’ ortaya çıkıyor. Bundan sonrasını bilemeyiz. Ama bildiğimiz bir şey daha var iş dolar ve Euro’nun başında dönüyor. İç mücadele yoksa Babacan’ın yakın çevresine dediği gibi, Merkez Bankası’nın elden çıkardığı 130 milyarın üstünde mi dönüyor? Anlayacağız. 

Keza, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "Biz buharlaşan 128 milyar doların hesabını soruyoruz" açıklamalarına, Erdoğan "Başınıza damat kadar taş düşsün" diye beddua karşılık  vermesi de manidar. Görülen o ki Merkez Bankası'nın piyasaya sürdüğü dolarları kimlerin hangi kurdan kimler tarafından satın alındığının peşini bırakmayacak CHP... DEVA lideri Ali Bcan'ın aynı noktayı işaret etmesi de manidar. Erdoğan'ın budduası daha da manidar!

Malum Naci Ağbal başta Ali Babacan ve İbrahim Çanakçı olmak üzere şimdi Deva Partisi’nde siyaset yapan eski bürokratlar ile yıllarca omuz omuza görev yaptı. Onlardan daha iyi bilecek değiliz ya. 

Ankara Muhalifi'nin "Vakıfbank’a niyet Merkez’e kısmet" başlıklı yazısının tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Yorum Yazın