Murat Yetkin, CHP’de Özel dönemin ilk değişikliğine değindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Yetkin, CHP’de Özel dönemin ilk değişikliğine değindi
Abone ol
Bugünkü yazısında CHP genel başkanlığına gelen Özgür Özel’in Parti Meclisi listesinde yaptığı “değişime” dikkati çeken Gazeteci Murat Yetkin, “CHP’de niyetlenilen bu değişimin CHP dışındaki muhalif kesimleri ve 31 Mart yerel seçimlerine doğru parlamenter siyasette bazı dengeleri, bazı dizilimleri değiştirmesi kaçınılmaz görünüyor” tespitinde bulundu.

“Son dönemde isteyerek ya da isteği dışında CHP’den ayrılan isimlerin yuvaya dönüşü için de gündeme alınacak gibi” öngörüsünde bulunan Yetkin, ayrıca şu beklnti ve görüşlerini aktardı:

“Önemli bir nokta da 2019 yerel seçimlerinin kazanılmasını sağlayan CHP-İYİ Parti işbirliğinin yeniden kurulup kurulmayacağı. Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu bencillikle suçlaması, Kılıçdaroğlu’nun da Kurultay’da onu ’sırtından hançerlemekle’ suçlaması, Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ile artık köprü kurulamayacağını gösteriyordu. Şimdi durum değişebilir. Akşener’in Özel’e tebrik mesajı yeni ve artık eskisinden farklı olmak zorunda bir ittifakın olmasa da işbirliğinin zeminini oluşturabilir. Bunun ilk işaretlerini halen TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen 2024 Bütçe görüşmelerinde görebiliriz.

Yerkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.


Yorum Yazın