Murat Yetkin CHP yönetimine seslendi: Aynı şeyleri, aynı kişilerle tekrarlayarak farklı sonuçlar beklemekten vazgeçmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Yetkin CHP yönetimine seslendi: Aynı şeyleri, aynı kişilerle tekrarlayarak farklı sonuçlar beklemekten vazgeçmeli
Abone ol
Gazeteci, yazar Murat Yetkin, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ın ardından gözlerin çevrildiği CHP’nin seçim sonrası yaralarını sarmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, ”Ancak teşhis konmadan tedavi olmaz. Seçimin adil koşullarda yapılmadığı ısrarla söylemek bir şeydir, seçim sonucunu kabul etmemek bir başka şey. CHP’nin seçim yenilgisini, yani yaralanmış olduğunu kabul etmesi lazım ki tedaviye açık olsun. Ve başa dönüyoruz aynı şeyleri üstelik aynı kişilerle tekrarlayarak farklı sonuçlar beklemekten vazgeçmeli CHP yönetimi” yorumunu yaptı.

Yetkin, CHP’de pek çok ismin milletvekilliğini meslek olarak gördüğünü, birkaç dönemdir vekillik yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

”Erdoğan AK Parti’de -birkaç istisna dışında- 3 dönem kuralını sıkı sıkıya uyguluyor. Bu sayede -iktidarda olmasına rağmen- parti kadrolarını, kabine kadrolarını devamlı yenileyebiliyor.

CHP’nin aynı kişilerle aynı yöntemleri deneyerek farkı sonuç alması, acı gerçeği görüp acı ilacı içmeden, kendisini yenileyemeden, kadın ve erkek gençlerin önünü açmadan bu açmazdan çıkması ve çoğulcu demokrasi ve hukuk devleti kavgasını gerçek anlamıyla verebilmesi mümkün görünmüyor.”

Yazının tamamı için tıklayın.


Yorum Yazın