Murat Sabuncu yazdı: Kemalciler ve Ekremciler ayrımı büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Sabuncu yazdı: Kemalciler ve Ekremciler ayrımı büyüyor
Abone ol
Gazeteci Murat Sabuncu, CHP'nin içinde ağırlığı olan bir isimle konuştuğunu ve ismin parti içinde Kemalciler ve Ekremciler ayrımı yaşandığını söylediğini yazdı.

Cumhur İttifakı'nın son siyasi arenada Millet İttifakı'na karşı değişmeyen söylemleri arasında şunlar var: "Adayınız kim?" ve "Erken seçim yok!". Adaylık tartışmalarına ilişkin çokça teori atılırken Millet İttifak'ı isimden çok ilke üzerinde durulması gerektiğini ve seçimlerin "kritik" önemde olduğunu vurguluyor.

Deneyimli Gazeteci Murat Sabuncu, gündemde olan ve önümüzdeki günlerde sıklıkla tartışılacak bu konuya T24'deki köşesinde değindi.

Murat Sabuncu, T24’te bugün (10 Ocak) kaleme aldığı yazısında, “CHP içinde ağırlığı olan önemli bir partili” diye tanımladığı bir kaynağın “Hem parti hem seçimlerin geleceği için endişem var” diyerek dile getirdiği görüşlerini aktardı.

CHP içerisinde önemli ağırlığı olan kişi şunları anlatmış Sabuncu’ya:

“Parti içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemalciler Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı. Genel merkezde, il örgütlerinde, belediyelerde… Bunu hem parti hem seçimlerin geleceği açısından riskli buluyorum. Hele bir de Kemal Bey aday olur, daha önce söz verdiği gibi parti genel başkanlığından ayrılırsa durum daha da karışır. Çünkü CHP tüzüğünün görevin boşalması başlıklı 24. Maddesi’nin 2. bölümü ‘kurultay en geç 45 günde toplanır’ diyor. O zaman cumhurbaşkanlığı yarışından çok parti genel başkanlığı yarışı bile yapılabilir.”

Sabuncu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2018’deki sözlerini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Kemal Kılıçdaroğlu 2018 seçimlerine giderken ‘Bana göre partili cumhurbaşkanı olmamalı. Genel başkan olarak aday olmayacağımı aylar önce söylemiştim’ diye konuşmuştu. Yani aday olursa partide bir genel başkanlık yarışının başlaması kaçınılmaz.”

Murat Sabuncu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

 


Yorum Yazın