Murat Kurum: Şu 2 günde yaptığımız iş koca 5 yılda İBB’nin yaptıklarından daha fazla

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Kurum: Şu 2 günde yaptığımız iş koca 5 yılda İBB’nin yaptıklarından daha fazla
Abone ol
Ümraniye'de, kentsel dönüşüm temel atma töreninde konuşan Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, "Telaşlandılar, alelacele gidip ‘işe başlama töreni’ yapıyorlar. İşe başlama, siz böyle bir tören duydunuz mu? Açılış değil, temel atma değil, işe başlama töreni. Telaşlılar telaşlı, ne yapacaklarını bilmiyorlar" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Ümraniye Topağacı Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı.

Ümraniye'nin ve Topağacı‘nın geleceği adına çok önemli bir adım attıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Kurum, "Her gün yeni bir temel atmada, her gün yeni bir açılışta bir araya geliyoruz. Dün yine Zeytinburnu’nda 5 bin konutun Çevre Bakanlığımız öncülüğünde hem yıkımlarını hem de temel atmalarını gerçekleştirdik. Burada da bin 174 bağımsız bölümden oluşan projenin temellerini atıyoruz. Şu 2 günde yaptığımız iş koca 5 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarından daha fazla. İş bilenin kılıç kuşananın demişler." dedi.

“Telaşlandılar”

İstanbul'un en önemli sorunlarından birinin trafik olduğuna dikkat çeken Kurum, "Trafik çilesini ortadan kaldıracak adımları da atacağız. 230 km metro sözü verip bu süreçte sadece ve sadece 8 kilometre metro yaptılar. Yine bizim yapmış olduğumuz metro ihalelerini iptal ettiler. O da yetmezmiş gibi gidip üstüne hafriyat döktüler. Tünellerimize beton döktüler. Şimdi ne yapıyorlar? Telaşlandılar, alelacele gidip ‘işe başlama töreni’ yapıyorlar. İşe başlama, siz böyle bir tören duydunuz mu? Açılış değil, temel atma değil, işe başlama töreni. Telaşlılar telaşlı, ne yapacaklarını bilmiyorlar" şeklinde konuştu.

"Verilen vaatler nasıl tutulurm"uş gelip öğrenecek"

Murat Kurum, "Murat ismini duydu mu şaşırıyor. Çok defa Murat Kurum’la karşılaşacak ve hizmet nasıl yapılırmış, eser nasıl yapılırmış, İstanbul’a verilen vaatler nasıl tutulurmuş gelip öğrenecek. Öyle 'hatırlamıyorum' demek yok. Hatırlamazsan 31 Mart’ta da bu millet seni hatırlamaz, bu millet seni unutur. Söz verdiysen o sözleri tutacaksın. Öyle hatırlamıyorum, unuttum, bilmiyorum demek yok" ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın