Muharrem İnce o dönemde FETÖ'ye dikkat çekmiş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Muharrem İnce'nin yıllar önce Fizik öğretmenliğe devam ettiği sırada katıldığı Siyaset Meydanı'ndaki görüntüler sosyal medyada viral oldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1997 yılında Ali Kırca’nın moderatörlüğünü üstlendiği Siyaset Meydanı'na Fizik öğretmeni olarak katıldığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Gündem olan videoda Muharrem İnce, FETÖ'ye bağlı dershaneleri ve sınavlarda yapılan usulsüzlükleri eleştiriyor. 10 sosyal ve 4 din sorusunun katsayısının 40 matematik sorusunun katsayısından yüksek olduğuna dikkat çeken İnce, katsayıların açıklanmamasına tepki gösteriyor.

Söz konusu video ile ilgili ODAtv'den Hazar Şahsuvar'a konuşan İnce, yıllardan beri bu videoyu aradığını ve FETÖ ile mücadele veren ilk kişi olduğunu söyledi.

Muharrem İnce'nin videodaki konuşmasının dökümü şöyle:

"Profesörlerin koltuğunu sağlam görmediğim için soruyorum. 25 yıl sonra bu program yapılırsa benim yerimde kimin oturduğu önemli değil. Ama Prof. Zafer Üskün’ün yerinde kimin oturduğu önemli. Bedri Baykam’ın yerinde kimin oturduğu önemli. Çünkü sanatçılar ve bilim adamları toplumun önünde olan insanlardır. Ben vatandaş olarak burada bulunuyorum. Ve bu durumda milletvekili İsmail Köse’nin payı olduğuna inanıyorum. Şimdi 8’inci sınıfa giden bir çocuğumuz var. Çocuğunuzu sınavlara hazırlıyorsunuz, fen lisesine sokacaksınız. 10 tane sosyal ve 4 tane din sorusu… 14 sorudan aldığı puan. Bir de 40 matematik sorusundan aldığı puan var. Katsayılar açıklansın, açıklamıyorlar… 14 tane soruyu yapan, 40 tane matematik yapandan daha fazla puan alıyor. Ben sadece bunun için geldim, yarın 8 saat derse gireceğim. Saat 8:30’da Yalova’da olmam lazım. Şimdi bakınız bu neden kaynaklanıyor. Fen liseleri, en iyi çocukların eğitildiği yerlerdir. Yani profesör olacak olan bu çocuklardır. Bilim adamı olacak olan, sizin yerinizde olacak olan bunlar. Yani 40 matematiği yapan açıkta kalacak, 14 tane sosyal sorusunu yapan fen lisesine girecek. Şimdi bu Fetullah Gülen’in dershaneleri var. Bu çocuklar fen lisesi hazırlık kurslarında yetiştiriliyor. Oysa merkez sağ içerisindeki bu tür dinci örgütlenmeleri yıllardır destekleyen milli eğitimle ilgili bu tür planları Refah iktidara geldi de mi yaptı?"

 


Yorum Yazın