MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twiter hesabından 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerin dört tanesinin Barış Pınar bölgesinde kalan birinin ise Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı girişiminde bulunduklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının açıklaması şöyle:

"Kahraman Komandolarımız, Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin saldırılarına geçit vermiyor.

Barış Pınarı bölgesinde dört, Fırat Kalkanı bölgesinde bir olmak üzere saldırı girişiminde bulunan 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi."

Biden: Türkiye'nin askeri taaruzlar IŞİD'i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye yolladığı mektupta, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri taaruzlarının terör örgütü IŞİD'i yenilgiye uğratma çabasına zarar verdiğini iddia etti.

Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayımlanan mektupta Biden, Suriye ile ilgili acil durumun 14 Ekim 2021'den sonra da devam etmesine karar verdiğini kaydederek, "Suriye'deki ve Suriye'ye ilişkin durum, özellikle de Türkiye hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD'i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor, ve bunun ötesinde bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor, ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan Biden'a sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlü Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'deki Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatması ve Türkiye ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Çavuşoğlu, "ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor" derken, "PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz" ifadelerini kullandı.

 


Yorum Yazın