Halka açık tüm etkinlikler iptal

Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Abone ol
Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Moskova'da halka açık tüm etkinlikler iptal edildi, terör soruşturması başlatıldı.

Rus basınında yer alan habere göre; Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

BAKAN FİDAN'DAN MEVKİDAŞINA BAŞSAĞLIĞI TELEFON

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefonda görüştü. Bakan Fidan, Moskova'daki menfur terör saldırısını kınadığını belirterek Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin başsağlığı dileklerini iletti.  

EL BOMBASI ATTILAR, YANGIN HIZLA YAYILDI

RIA Novosti haber ajansının olay yerindeki bir gazetecisine göre, kamuflaj üniforması giymiş saldırganlar binaya girdi, ateş açtı ve el bombası veya yangın bombası attı. Yangın, Rusya'nın başkentinin kuzeyindeki Krasnogorsk banliyösünde bulunan, birkaç bin kişiyi ağırlayabilen ve önde gelen uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapan Crocus City konser salonunda hızla yayıldı.

Interfax haber ajansının aktardığına göre güvenlik servisleri, "taktik üniforma giyen ve otomatik silah taşıyan" iki ila beş kişinin girişte güvenlik görevlilerine ateş açtığını ve ardından seyircilere ateş etmeye başladığını söyledi. RIA Novosti gazetecisinin, "Salonda bulunan insanlar kendilerini silahlı saldırıdan korumak için 15 veya 20 dakika boyunca yere yatırıldı" dediği aktarıldı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA: PUTİN BİLGİLENDİRİLİYOR

Güvenlik güçlerinin, saldırganları etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyon sürerken saldırının yapıldığı binada çıkan yangını söndürmek için çalışmalar devam ediyor. Binanın etrafında çok sayıda polis, güvenlik önlemi alırken bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirildi. Kremlin Basın Sözcü Dmitry Peskov, Rus haber ajanslarına verdiği demeçte Putin'in ilgili tüm servisler tarafından olup bitenler ve alınan önlemler hakkında sürekli olarak bilgilendirildiğini açıkladı.

MEDVEDEV'DEN AÇIKLAMA

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Telegram'daki bir gönderisinde "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse hepsi bulunmalı ve terörist olarak acımasızca yok edilmelidir" diye yazdı ve şunları ekledi: Böyle bir suç işleyen devletin resmi temsilcileri "ayrıca cezalandırılır." ifadelerini kullandı.

RUSYA TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATTI

Rusya, Moskova konser salonu saldırısıyla ilgili 'terör' soruşturması başlattı. Moskova belediye başkanı Sergei Sobyanin Cuma günü, Rusya'nın başkentinde bu hafta sonu planlanan tüm halka açık etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.


Yorum Yazın