Mısırlı futbolcu oruç tuttu diye tehdit edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mısırlı futbolcu oruç tuttu diye tehdit edildi
Abone ol
Mostafa Mohamed, Fransa'da gündem oldu. Nantes'te kiralık olarak forma giyen bonservisi Galatasaray'da olan Mısırlı golcü Mostafa Mohamed'in Ramazan ayında oruç tuttuğu için ailesinin tehdit edildiği iddia edildi.

Nantes'ın, Toulouse ile oynadığı maçta LGBT logolu formayı giymek istemeyen ve maç kadrosunda yer almayan Mostafa Mohamed için bir iddia ortaya atıldı.

AİLESİ TEHDİT EDİLDİ

Mısırlı golcünün, Ramazan ayında oruç tutması nedeniyle ailesinin tehdit aldığı öne sürüldü.

Fransız basınında yer alan haberde, Ligue 1'de sıkıntılı günlerden geçen Nantes'ın, Mohamed'e Toulouse maçındaki davranışı nedeniyle sportif ceza vermeyeceği kaydedildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

Ancak 25 yaşındaki futbolcuya mali yaptırım (para cezası) uygulanacağı kaydedildi. Öte yandan golcü oyuncunun, Ramazan ayında oruç tutma kararı nedeniyle de ailesinin tehdit edildiği öne sürüldü.

Toulouse maçında LGBT temalı formayı giymek istememesinin ardından maç kadrosunda yer almayan Mostafa Mohamed, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Mısırlı futbolcu, paylaşımında, "Polemik yaratmak istemiyorum ama durumumu belirtmek zorundayım. Ben tüm farklılıklara, tüm inançlara saygı duyuyorum. Bu saygı başkalarına olduğu kadar kendi kişisel inançlarıma da saygıyı içerir. Köklerim, kültürüm, inançlarım göz önüne alındığında, bu olaya katılmam mümkün değildi. Umarım kararıma ve bu konuda polemik yaratmama isteğime saygı duyulur ve herkese saygılı davranılır" ifadelerini yazdı.

Spor Bakanı Amelie Oudera-Castera, homofobiye karşı lig genelinde giyilen LGBT temalı formayı giymek istemeyen ve maça çıkmayan oyuncularla ilgili kararları kulüplerin alacağını söyledi.

NANTES PERFORMANSI

Galatasaray'dan kiralık olarak sezon başında Nantes'a transfer olan Mostafa Mohammed, Fransız temsilcisinde 49 maçta sahaya çıktı. 25 yaşındaki oyuncu, bu karşılaşmalarda 11 kez gol sevinci yaşadı ve 4 asist yaptı.


Yorum Yazın