Mirgün Cabas kimdir? Kaç yaşında, nereli? Mirgün Cabas GAİN'den neden ayrıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mirgün Cabas kimdir? Kaç yaşında, nereli? Mirgün Cabas GAİN'den neden ayrıldı?
Abone ol
GAİN platformundaki görevinden ayrılan tanınmış gazeteci Mirgün Cabas'ın kim olduğu araştırılıyor. Peki, Mirgün Cabas kimdir? Kaç yaşında, nereli? Mirgün Cabas GAİN'den neden ayrıldı?

Mirgün Cabas kimdir? 

6 Haziran 1971 tarihinde izmir’de doğdu. İzmir Özel Türk Koleji’ni ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Gazeteciliğe 1992 yılında Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda başladı. 1995 yılında ATV Ankara Bürosu’nda televizyon muhabiri oldu, bu kanalda başbakanlık ve parlamento muhabirliği yaptı. 1998 yılında İstanbul’da NTV bünyesine katıldı. 15 yıla yakın süredir NTV ekranında haber bültenleri, haber kuşakları, haber ve tartışma programları; terör, doğal afet, kriz vb. konularda son dakika ve özel yayın kuşakları, seçim gecesi yayınları sundu ve yönetti.

NTV için hazırlayıp sunduğu 10’dan fazla programdan bazıları şunlar: Güne Başlarken, 24 Saat (Banu Güven’le birlikte), Haber Merkezi, Yazı İşleri (Ruşen Çakır’la birlikte), Her Şey.

NTV Haber Merkezi’nde haber müdürlüğü ve haber koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Bilgi Üniversitesi Televizyon Bölümünde Siyaset Haberciliği dersi verdi.

2011-2012 yılları yaz yayın dönemlerinde, motosikletle çıktığı yolculuklarda kültür ve aktüalite içerikli Her Yer programını hazırladı.

20 yıllık habercilik tecrübesinin ardından dünyanın en büyük uluslararası yayın kuruluşlarından Conde Nast markalarından biri olan GQ dergisinin Doğuş Yayın Grubu tarafından yayınlanan Türkiye edisyonunun yayın yönetmenliği görevini sürdürüyor.

Son olarak GAİN platformunda GAİN Haber programını sunuyordu.

 


Yorum Yazın