MHP’ye göre Hizbullah destekçisi Hüda Par tehlike teşkil etmiyor: "AK Parti listelerinden aday oldular, geçti gitti""

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’ye göre Hizbullah destekçisi Hüda Par tehlike teşkil etmiyor: "AK Parti listelerinden aday oldular, geçti gitti""
Abone ol
Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olduğu öne sürülen HÜDA PAR’ın AK Parti listelerinden Meclis’e 4 vekil sokmasına dair olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ”Listeden aday oldular, geçti gitti. Devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük” ifadelerine imza attı.

MHP’li Yıldız, 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçlarıyla ilişkin olarak konuştu.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Yıldız, ”Seçmenimizden oy aldık. Sokakta biz de ’AK Partiliyim ama milletvekilliğinde MHP’ye vereceğim’ sözlerini duyduk. Ancak gerçek değil. Beş milyona yakın yeni seçmen var. Şunu unutuyor millet: İlk defa oy kullananların yüzde 35’i ülkücü” dedi. 

Yıldız, Oğan’ın oyları için, ”Tepki oyları, milliyetçi oylar, Suriyeli karşıtlığından, İnce’nin çekilmesinden dolayı verilen oylar. Homojen bir yapı yok. Muharrem İnce çekilmeseydi aynı oyu alacak mıydı? Bu yüzde 5, Zafer Partisi’nin oyu değil” ifadesini kullandı.

Yıldız, şöyle konuştu:

Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?

Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllarca aynı partiye oy vermiş olsalar diyebilirim ama bir kere oy vermiş insanları maraba gibi görmek kötü bir şey.

HÜDA PAR sizi zorladı mı?

HÜDA PAR ittifak protokolümüzde adı geçen parti değil ki. Sadece “AK Parti’yi destekliyoruz” dediler, listeden aday oldular, geçti gitti. Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük.


Yorum Yazın