Metin Cihan: İçişleri Bakanlığı iademi istiyor, Interpol'den kırmızı bülten çıkarmaya çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metin Cihan: İçişleri Bakanlığı iademi istiyor, Interpol'den kırmızı bülten çıkarmaya çalışıyor
Abone ol
Gazeteci Metin Cihan, İçişleri Bakanlığı’nın mahkeme ve savcılıklara kendisiyle ilişkin yazı yazarak Türkiye’ye iadesini istediği ve ‘kırmızı bülten’ çıkarılmasının yolunu aradığını açıkladı.

Giresun’da 11 yaşındaki Rabia Naz’ın infial yaratan şüpheli ölümünü Türkiye gündeminden düşürmemesi sebebiyle baskılar ve tehditler sonucu yurt dışına çıkan gazeteci Metin Cihan, İçişleri Bakanlığı’nın ’Türkiye’ye iadesi’nin yolunu aradığını açıkladı.

Cihan sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı: 

”bazen kendimi ve yaşadıklarımı abarttığımı düşünüyorum bazen de hafife aldığımı.. içişleri bakanlığı mahkemelere ve savcılıklara yazı yazmış. iadem isteniyor ve interpol aramasının yolu aranıyor. sadece haber twitlerim yüzünden. bazen diyorum umursama, bazen diyorum vur dibine.”  

Cihan’ın paylaştığı belgede Selçuk Sevgel Bakan a., Interpol-Europol Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü” imzasını taşıyor. Bazı başsavcılıklara iletildiği belirtilen belgede ”UYAP kayıtlarında muhtelif suçlardan aranıyor kaydı bulunduğu tespit edilmiştir” deniyor ve Cihan’ın iadesine ilişkin şu taleplerde bulunuluyor:

 ”Yakalama emirlerine istinaden Almanya’dan ülkemize doğrudan talep yoluyla iadesinin talep edilip edilemeyeceğinin değerlendirilmesini, olumlu olması halinde iade evraklarının Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi...”

 ”Herhangi bir sebepten iadesinin gerçekleşmemesi ihtimaline binaen, uluslararası seviyede Kırmızı Bülten/Difüzyon ile arattırılıp arattırılamayacağının belirtilmesini...”

 ”Kırmızı Bülten/Difüzyon çıkartılmasının başsavcılıklarca istenmesi durumunda...hazırlanacak formların doğrudan Adalet Bakanlığı’na iletilmesi...”


Yorum Yazın