Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağmur geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağmur geliyor!
Abone ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

İstanbul için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen'den uyarı geldi. Bugün, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar batı ve güneydoğu bölgelerinde 3-5 derece düşecek. İstanbul'da sabah ve öğlen saatlerinde yağmur beklenirken sıcaklık 16°C olacak. İzmir'de yağışlı bir gün geçirilecek ve sıcaklık 22°C olacak. Ankara'da gece saatlerinde yağmur beklenirken sıcaklık 17°C olacak. Yarın güney bölgelerde sıcaklık düşecek ve yağmur bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise Ege ve Akdeniz tatil bölgelerinde sıcaklıkların 4-5 derece artması öngörülüyor.

Hava durumu uzmanları, dönüş yolculukları için dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Özellikle Perşembe'den sonra Türkiye genelinde yağışların artması bekleniyor ve yolların ıslak olabileceği uyarısında bulunuyorlar.


Yorum Yazın