Meta’ya 1,3 milyar dolar ceza verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meta’ya 1,3 milyar dolar ceza verildi
Abone ol
Facebook özellikle kişisel verilerin sızdırılması, başka firmalarla paylaşması nedeniyle birçok kez ceza aldı. Bu sefer de AB Facebook’a benzer suçlardan dolayı 1.3 milyar dolar ceza verdi.

Avrupa Birliği Facebook konusunda kararını sonuca bağladı. Komisyon Avrupa’daki verileri ABD’ye aktardığı tespit edilen Meta’ya 1,3 milyar dolar ceza verildi. Veri akışının kesilmesi için şirkete 5 ay süre tanındı. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı kuruluşu Meta’ya verileri ABD’ye aktardığı için 1,3 milyar dolar ceza verildi. Firmanın bu ilk suçunun olmadığını belirtelim. Daha önce birçok Avrupa ülkesi de benzer nedenden dolayı ceza vermiş veya dava açmıştı.

Daha önce açılan tüm davalarının ötesinde bu şu ana kadar firmaya verilen en büyük ceza olduğunu söyleyelim. Komisyonun İrlanda’daki ofisi Veri Koruma Komisyonu tarafından açıklanan cezanın yanında Meta’ya veri akışının durdurulması için beş ay süre verildi. Bunun ile beraber konu hakkında firmada bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada bu cezanın adaletsiz ve gereksiz olduğu söylenirken, sonuca da itiraz edeceklerini duyurdu. Aslında firmanın ABD’nin bir nevi sosyal casusu olarak görüldüğü biliniyor, bunun ile beraber yapılan çalışmalar ve raporlar doğrultusunda bu durumun bir nevi kanıtlanmış olduğunu söyleyelim.


Yorum Yazın