Metaverse Nedir? | Sanal Dünya’da Arsa Nasıl Alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metaverse Nedir? | Sanal Dünya’da Arsa Nasıl Alınır?
Abone ol
Dünyanın gündemine bomba gibi düşen metaverse nedir, mataverse arsa nasıl alınır, metaverse coin nedir?

Sanal Evren, Metaverse Nedir?
Geçtiğimiz yılın dünya çapında en çok konuşulan konusu sanal evrenler oldu diyebiliriz. Metaverse’in Türkçe karşılığı “sanal evren”dir. Facebook şirketinin ismini Meta’ya çevirmesi de yaşanan önemli olaylardan olmuştur.

Metaverse, insanların 3 boyutlu bir şekilde var olabilecekleri evrendir. Mark Zuckerberg tarafından ortaya çıkarılan bu proje “fizikselleştirilmiş internet” olarak da tanımlanmaktadır. Sanal gerçeklik gözlükler ve gerçekçiliği artırılmış cihazlar ile deneyimlenecek olan proje ile internette yeni bir dünya kuruluyor diyebiliriz.

Metaverse Arsa Satın Almak
Kurulan yeni dünyada da aynı normal hayatta olduğu gibi mülk alınabiliyor. Metaverse arsa satın alarak siz de sanal dünyada kendinize ait bir alana sahip olabilirsiniz. Öngörülerimize göre aynı sanal para gibi metaverse dünyası da değerlenecek gibi duruyor.

Hatta dünya üzerinde ve ülkemizde de pek çok arsa şimdiden satılmış durumda. Özellikle tarihi eserler, köprüler ve stadyum gibi alanların çoğu satıldı. Ülkemizde satılan arsaların yarısı ise İstanbul’da. İstiklal Caddesi, İstanbul boğazı çevresi gibi alanlar en çok tercih edilen yerler olsa da Bağcılar ve Esenler gibi bölgelerde 150 lira gibi fiyatlara arsa satın alabilirsiniz.

Arsa Alımı Nasıl Yapılır?

Sanal evrende arsa almak için sanal bir cüzdana sahip olmalısınız. Sanal arsa satan firmaları bulduktan sonra kripto paralar ile arsayı satın alabilirsiniz. Arsayı almadan önce değerli bir bölge veya değerleneceğini düşündüğünüz arsaları tercih etmelisiniz. Metaverse arsa alarak geleceğe dönük güzel bir yatırım yapabilirsiniz.

Metaverse Arsa Hangi Sitelerden Yapılabilir?
Metaverse arsa almak istiyorsanız Mana Axie Infinity, Sandbox, Decentraland, Ovr, Dvision Network, Blocktopia gibi siteleri kullanabilirsiniz.

Metaverse Coinleri Nelerdir?
En popüler metaverse coin çeşitleri şunlardır; Axie Infinity, The Sandbox, Decentraland, Enjin Coin, Defi Kingdoms, Mobox, My Neighbor Alice.

Metaverse İstanbul Arsa Fiyatları
Ülkemizde alınan arsaların yarısının İstanbul’dan olduğunu söylemiştik. Peki metaverse İstanbul arsa fiyatları nedir?

İstiklal Caddesi ve çevresi 12 Ovr (400₺), Esenyurt 4 Ovr (125-200₺), Bağcılar 4 Ovr, Nişantaşı 8 Ovr, Beylikdüzü 4 Ovr, Avcılar 4 Ovr.


Yorum Yazın