Metaverse evren tasarımcılığı nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metaverse evren tasarımcılığı nedir?
Abone ol
Gelecekteki yeniliğin adresi sanal ortamın yıldızı olarak gösterilen Metaverse, iş arayanlar için kapı araladı. Metaverse evren tasarımcılığı nedir?

Metaverse Evren Tasarımcısı: Metaverse ya da sanal evren, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evrene denir. Bu evren bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamaktadır.
 

Yakın zamanda bu konu hakkında açıklama yapan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg Metaverse’i “İçine girebileceğiniz sanal ortam” olarak tanımlıyor. 
Temelde metaverse insanların sanal gerçeklik araçları, arttırılmış gerçeklik gözlükleri, akıllı telefonlar, uygulamalar ve diğer araçlarla birbirleriyle çalışabileceği, oyun oynayabileceği, tanışabileceği, etkileşim içerisine gireceği birbiriyle bağlantılı sonsuz sayıda sanal gerçeklik topluluğu olarak tanımlanabilir.

Metaverse mimarisini, donanımını ve etkinliklerini oluşturduktan sonra yine de tüm dünyaları özenle yaratmak gerekiyor ve mevzu onları kodlamak değil, onları hayal etmek. 
Bu meslek, potansiyel olarak tamamen farklı bir dizi gerekliliğe sahip olsa da muhtemelen bilgisayar oyunu tasarımcılarından istenen becerilerin çoğunu gerektirecektir.


Yorum Yazın