Mersin'de KYK Kız Yurdu'na depremzedeler yerine Suriyeliler yerleştirildi iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İddialara göre Mersin Kırkkaşık KYK Kız Yurdu depremzedelerin yerleştirileceği söylenerek boşaltıldı ve yerlerine Suriyeli mülteciler getirildi. Sosyal medya kullanıcıları bu duruma tepki gösteriyorlar.

Sosyal medyada Mersin'de bir KYK Kız Yurdu'na ilişkin olarak ciddi bir iddia ortaya atıldı. 

Söylenenlere göre Mersin Kırkkaşık KYK Kız Yurdu'ndaki kız öğrenciler yerlerine depremzedeler geleceği söylenerek yurttan çıkarıldı ya da başka bloklara taşındılar.

Ancak Twitter'da yer alan görüntülerde depremzedeler yerine Suriyeli, Pakistanlı mültecilerin geldiği ve odaları kullanım amacı dışında kullandıkları belirtiliyor.

Görüntülerde odalarda nargile bulunduğu dikkat çekerken, dolapların kilitlerinin kırıldığı, cinsel ilişkiye girenlerin bile olduğu öne sürülüyor.

Tepki çeken iddiaların ardından Hatay'dan Mersin'e giden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yenişehir ilçesindeki KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulundu. Başarır, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu gözleriyle gördüğünü aktardı.

İddialar araştırıldı

İncelemelerinin ardından sosyal medyadaki asılsız iddialara inanarak tepkilerini göstermek için yurt binası önünde toplanan bir grupla bir araya gelen Başarır, iddiaların asılsız olduğunu şu ifadelerle anlattı:

"Gönlünüz rahat olsun, öyle bir şey yok. Odaları gezdim. Samandağ'dan, Malatya'dan, Kahramanmaraş'tan her yerden gelen vatandaşlarımız var. Tabii ki Suriye vatandaşı olup gelen ailelerimiz de var. Ben rakamları aldım, sağolsun rakamları da verdiler. Nargile gibi, müstehcen görüntü gibi şeyler yok. Zaten odalarda böyle bir sistem de yok, odaları tek tek gezdim. Sosyal medyada olduğu gibi o görüntüler yok, hatta odaların dizaynı bile farklı. Eski görüntüler bunlar. Ben bizzat burada kalanları gördüm, Mersin milletvekili olarak içinizin rahat olmasını istiyorum. Ben bu gördüklerimi de sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım."


Yorum Yazın