Merkez Bankası'nda sürgün iddiası: Ekonomistler tepkili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkez Bankası'nda sürgün iddiası: Ekonomistler tepkili
Abone ol
Merkez Bankası'nda bazı genel müdürlerin Anadolu'daki şubelere sürüldüğü iddia edildi. Eski MB yöneticisi ekonomist Uğur Gürses, "Sürenlerin merkez bankacılığı kıdemi birkaç yıl yok. Yetişmiş öğütücülüğü ne kadar kolay?" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından bu göreve 26. dönem AKP Bayburt Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Bu atamanın ardından Merkez Bankası'nda sürgün yaşandığına dair iddialar ortaya çıktı.

'SÜRENLERİN MERKEZ BANKACILIĞI KIDEMİ BİRKAÇ YIL YOK'
Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan eski Merkez Bankası yöneticisi ekonomist Uğur Gürses, "Merkez Bankası'nda genel müdür seviyesinde görev yapmış, ama bir süredir danışman kızağında tutulan 5-6 kişi şimdi de Anadolu'daki şubelere sürülmüş. Çoğu çekirdekten yetişme merkez bankacı. Sürenlerin merkez bankacılığı kıdemi birkaç yıl yok. Yetişmiş öğütücülüğü ne kadar kolay?" dedi.

'MERKEZ BANKASI'NIN İÇİNDEN YETİŞMİŞ KADROSU MİLLİ SERVETİMİZDİR'
Ekonomist Selva Demiralp de "Doktorayı bitirip Fed'den teklif aldığımda tez hocam 'Para politikasının işleyişini Fed'e gidip öğrenmenin muadili yoktur, hiçbir doktora programında alamayacağın eğitimi alacaksın' demişti. Merkez Bankası'nın içinden yetişmiş kadrosu milli servetimizdir" ifadesini kullandı.


Yorum Yazın