Merkez Bankası Başkanı yüksek kiralar sebebiyle annesinin yanına yerleştiğini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkez Bankası Başkanı yüksek kiralar sebebiyle annesinin yanına yerleştiğini açıkladı
Abone ol
Kira sorununa yönelik değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, parasal sıkılaşmanın sonuna gelindiğini ve bir süre bunun korunması gerektiğini söyledi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan ile röportaj yapan Erkan, sık sık market ziyareti yaptığını belirtirken patates, kırmızı et ve süt fiyatlarına baktığını da aktardı. Ekran, "Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli 'Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor' ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL'DA EV BULAMADIK, ANNEMLERE YERLEŞTİK”

Kira sorununun nasıl çözüleceğine dair değerlendirme yapan Erkan, "Kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın