Mercedes bir ülkede daha fabrikalarını durdurdu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mercedes bir ülkede daha fabrikalarını durdurdu!
Abone ol
Mercedes Brezilya'daki iki fabrikası için durdurma kararı aldı. Otomotiv devi, çip krizi yüzünden üretim yapamıyor.

Küresel çip krizi, otomotiv devlerini derinden etkilemeye devam ediyor. Son olarak Mercedes-Benz Group, Brezilya’daki iki adet fabrika üretim hattını yarı iletken çip sıkıntısı nedeniyle durdurmak zorunda kaldığını açıkladı.

Alman şirketten gönderilen bir e-postada, yüzlerce çalışanın toplu olarak tatile çıkarıldığı ifade edildi. Sao Bernardo do Campo ve Juiz de Fora fabrikalarındaki üretimi durduran Mercedes, tatilin yaklaşık 2 hafta kadar sürebileceği konusunda uyardı.

751 beygir güç ve 1018 Nm tork değerleri ile karşımıza çıkan Mercedes-AMG EQS modelinin fiyatı sonunda açıklandı.

Mercedes Brezilya fabrikası kepenkleri indirdi

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz Group, Brezilya’daki dev fabrikası için zorunlu araya gidiyor. Yarı iletken çip sıkıntısı nedeniyle fabrikanın durduğunu açıklayan şirket, 5600 işçinin tatile çıkarıldığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Mercedes, Brezilya’daki iki fabrikada daha fazla üretim yapamayacak seviyeye geldi. 18 Nisan ila 3 Mayıs tarihleri arasında üretim hattını kapatacak olan Mercedes’in Brezilya operasyonları, yarı iletken çip tedariği konusunda “derin” sorunlar yaşıyor.

Brezilya’nın Sao Bernardo do Campo bölgesindeki fabrikada 5000 çalışan, Juiz de Fora bölgesindeki üretim üssünde ise 600 çalışan bulunuyor. Son durdurma kararıyla birlikte 5600 işçinin zorunlu tatile çıkacağı anlamına geliyor.

Mercedes, yarı iletken krizinden en fazla etkilenen firmaların başında geliyor. Brezilya’daki iki fabrikasında kamyon, kamyon kabini, otobüs şasisi gibi otomobil parçaları üretimi yapan Mercedes, üretim ortaklarını da uyarmayı ihmal etmedi.


Yorum Yazın