Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu
Abone ol
Tüketici fiyatları haziranda aylık %1,94, yıllık %17,53 oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 olarak belirlendi. Memurlar temmuz ayında maaşlarına yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak.

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamındaydı. TÜİK az önce enflasyon rakamlarını açıkladı. Böylece emekli ve memurun alacağı zam oranı ve yeni maaşları belli oldu.

Yeni rakamın açıklanmasıyla birlikte 13 milyon emeklinin maaşı arttı. 3,5 milyon memura yeni maaş geldi. Kıdem tazminatı tavanı da yükseldi. Yaşlılık aylığı arttı. Evde bakım maaşı yenilendi. Engelli maaşı arttı.

İşçi emeklileri temmuz ayından yüzde 8 ,45 oranında zam alacak.

Memurlar temmuz ayında maaşlarına yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak.

 

Emekli maaşı zammı ne kadar oldu 2021?

Enflasyon rakamları ile ilgili son dakika gelişmeleri heyecanla bekleniyordu. Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. Tüketici fiyatları haziranda aylık %1,94 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz Kabine toplantısı sonrasında maaşlara yönelik açıklamalarda bulundu. Buna göre, ''Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Yıllık enflasyon ise yüzde 17,53 oldu. Enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emekli maaşına gelecek zam oranı da ortaya çıktı.

TABAN AYLIKLAR

İşçi emeklileri temmuz ayında yüzde 8 ,45 oranında zam alacak. En düşük Bağ-kur esnaf emekli maaşı 2 bin 350 lira oldu. En düşük Bağ- kur tarım emekli maaşı bin 860 lira oldu. En düşük SSK emekli maaşı 2 bin 624 lira oldu.


Yorum Yazın