Meclis Başkanı Şentop, TÜGVA önergesini “kişisel” diyerek reddetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis Başkanı Şentop, TÜGVA önergesini “kişisel” diyerek reddetti
Abone ol
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in TÜGVA’nın olduğu öne sürülen torpil listeleriyle ilgili verdiği önerge, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından “Kişisel görüş belirtildiğini" öne sürürerek reddetti.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair belgeler olduğu iddiası gündemi koruyor. İddiaları ilk olarak yurttaş gazeteci Metin Cihan ortaya atmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in TÜGVA’ya ait olduğu sürülen torpil listeleriyle ilgili verdiği önerge, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edilmedi. Şentop, iade yazısında “Kişisel görüş belirtildiğini” öne sürdü.

CHP’li Antmen’den ise yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Antmen, “TBMM Başkanı Mustafa Şentop TÜGVA ile ilgili önergemi ‘Kişisel’ bularak iade etti.TÜGVA yeni bir paralel yapı mı? TÜGVA bugüne kadar hangi kamu kurumuna kaç kişiyi torpille soktu? sorularımın neresi kişisel? Ama kişisel bir konu var; o da Şentop’un TÜGVA Eğitimcisi olması!” ifadelerini kullandı.

 


Yorum Yazın