Mc Fit’in kurucusu milyarder iş insanı Rainer Schaller’in özel jeti düştü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mc Fit’in kurucusu milyarder iş insanı Rainer Schaller’in özel jeti düştü!
Abone ol
Mc Fit fitness salonlarının sahibi olan Rainer Schaller’i taşıyan uçağın Kosta Rika’da düştüğü bildirildi. Kayıp milyoner ve beraberindeki 5 kişi aranırken, uçağın enkazına ait parçalara ulaşıldı. İş insanı ve beraberindekilerin hayatlarını kaybettikleri düşünülüyor.

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden Mcfit’in kurucusu Rainer Schaller’ı taşıyan uçakla dün iletişim kesilmişti. Schaller, sevgilisi ve iki çocuğuyla birlikte bir başka yolcuyu da taşıyan Piaggio 180 tipi uçak Meksika’dan Kosta Rika’ya gidiyordu.

Kosta Rika basını, uçakla iletişimin kesilmesinin ardından sabah saatlerinde kötü haberi duyurdu. Sabah saatleriyle denizde yüzen iki ceset bulunduğu açıklanırken, cesetlerin Schaller’ın uçağının düştüğü bölgede olduğu belirtildi. Kosta Rika’da Kamu güvenliği bakan yardımcısı Martín Arias, denizde bulunan enkazın “görünüşe göre” düşen uçaktan geldiğini söyledi.

Sivil havacılık otoritesi direktörü Fernando Naranjo, Kosta Rika basınına yaptığı açıklamada, “Uçak, Limón havaalanına inmek üzereyken yaklaşık 25 mil (yaklaşık 40 km) önce radardan kayboldu. Uçakla en son iki bin fit yükseklikte iletişim kurulmuştu.” dedi.

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden Mc Fit tarafından yapılan ilk açıklamada, kazayı doğrularken, ayrıntı vermedi.

Uçağın neden düştüğü henüz belirsizliği korusa da uçağın gece saat 1.14 gibi teknik sorunlarla karşılaştığı öne sürüldü. Alman Bild gazetesi Schaller’in Whatsapp’ta en son 01.45’de çevrimiçi görüldüğünü yazdı. Kazanın hemen sonra meydana geldiği aktarıldı.

Arama çalışmalarının kötü hava şartları nedeniyle sekteye uğradığı belirtilirken, bölgede çalışmalar sürüyor.

 

Bu haberde adı geçen McFit,  Türkiye'nin  yaygın spor ve fitness markası Mac Fit ile karıştırıldı. Ancak bu iki kurum arasında  herhangi bir ilişki bulunmuyor. 

McFit ve MACFit farkı?

McFit, Almanya, Avusturya, İtalya, Polonya ve İspanya'da 246 stüdyosu ve 1,4 milyondan fazla üyesiyle Almanya'nın en büyük fitness merkezi zinciridir. Şirketin merkezi Schlüsselfeld'dedir., 2010 yılında yaklaşık 160 milyon € toplam gelir elde etti. 

Türkiye markası olan MACFit ise, 2007 yılında kuruldu. Spor ve fitness ile ilgilenen herkesin, hatta ilgilenmeyenlerin bile bildiği bir marka. Kendi yaptırdıkları bir araştırmaya göre, aklınıza ilk gelen spor markası sorusu çoktan seçmeli sorulduğunda, yüz kişinin 90’ı MACFit cevabını işaretliyormuş.Şirketin yüzde 35 hissesi milyarder Şevket Sabancı’nın kurucusu ve başkanı olduğu Esas Holding’e ait. Kalan çoğunluğu da İsak Antika ve Murat Çavuşoğlu’nun kurduğu özel sermaye fonu (private equity fund) Actera Group’a ait. 6 milyon 472 bin liralık başlangıç sermayesi ile kurulan şirketin muhasebe denetimini ise PwC yapıyor.


Yorum Yazın