Manchester City, Premier Lig’de tarih yazmanın eşiğine geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manchester City, Premier Lig’de tarih yazmanın eşiğine geldi
Abone ol
İngiltere Premier Lig 34. hafta erteleme maçında deplasmanda Tottenham’ı 2-0 yenen Manchester City, bitime bir hafta kala Arsenal’ın 2 puan önünde liderlik koltuğunu ele geçirdi. City, ligin son maçında West Ham United’ı yenmesi durumunda Premier Lig’de üst üste dördüncü şampiyonluğuna ulaşacak ve bunu başaran ilk takım unvanını kazanacak.

İngiltere Premier Lig 34. haftanın erteleme maçında Tottenham ile karşılaştı. Tottenham Hotspur Stadı’nda oynanan maçı Manchester City 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda avantajı eline geçirdi.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 51 ve 90+1. dakikalarda Erling Haaland kaydetti. Halaand’ın golünde asisti yapan De Bruyne, sakatlığı sebebiyle şubat ayına kadar forma giyememesine rağmen bu sezon 10. asistini yaptı.

Bu sonuçla birlikte Manchester City puanını 88’e çıkardı ve son haftaya girilirken Arsenal’in 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. 

Ligin 38. haftasında City, West Ham ile sahasında karşılaşacak. En yakın takipçisi Arsenal ise Everton’u ağırlayacak. 

Manchester City son maçını kazanması halinde Premier Lig’de üst üste dört kez şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçecek.

 


Yorum Yazın