Manavgat'ta yanan evler TOKİ tarafından böyle yenilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manavgat'ta yanan evler TOKİ tarafından böyle yenilenecek
Abone ol
İlk etapta Manavgat’a yapılacak yeni evlerin detayları belirlendi. TOKİ eliyle yapılacak konutlar yöresel mimariye uygun, bir ya da iki katlı olacak.

Günlerdir devam eden yangın felaketini sona erdirmek için canla başla mücadele ediliyor. Bir yandan yangının söndürülmesi hedeflenirken diğer yandan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sahada hasar tespit çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bakanlık, tespit çalışmaları devam ederken yenisi yapılacak köy evleri için proje çalışmalarına da başladı.

1 YILDA BİTECEK

İhaleleri 1 ay içerisinde yapıp inşaatları hızlı bir şekilde başlatacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm köy evlerini 1 yıl içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.

Kurum, “Evlerini kaybeden tüm vatandaşlarımıza yeni yuvalarını yapacak ve hızlıca teslim edeceğiz. Bunun için hasar tespit çalışmalarımızı tamamlamamız gerekiyor. Hemen akabinde tıpkı Rize’de, Giresun’da, Elazığ’da olduğu gibi, ahırıyla, müştemilatıyla, deposuyla köy evlerimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

TOKİ Kurumsal hesabının sosyal medyadan paylaştığı gönderi şu şekilde:

"Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık. Köy evlerimizin; ahırı, deposu ve bahçesi olacak. 1 yıl içerisinde evlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız."

TOKİ Kurumsal hesabının attığı tweetin altına gelen yorumlar şu şekilde:


Yorum Yazın