Irkçı ifadeler kullanmıştı

Los Angeles Kent Konseyi Başkanı Nury Martinez’e istifa çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Los Angeles Kent Konseyi Başkanı Nury Martinez’e istifa çağrısı
Abone ol
Geçen yıl gerçekleştirilen bir toplantının sızdırılmış kaydına göre Los Angeles Kent Konseyi Başkanı Nury Martinez; yerli göçmenlerle ve bir konsey üyesinin Siyahi çocuğuyla alay etti.

Sızdırılan ses kaydına göre Los Angeles Kent Konseyi başkanı, beyaz bir konsey üyesinin siyahi çocuğu ve Koreatown semtindeki yerli göçmenlere yönelik ırkçı ve aşağılayıcı ifadeler kullandı. Bu gelişmenin ardından Pazar günü istifa çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Toplantıda yapılan yorumlar, ülkenin çok kültürlü şehirlerinden birinin yönetiminde uzun süredir devam eden ırksal gerilimleri ve şehrin siyasileri arasındaki sorunları gün yüzüne taşıdı.

İlk kez ele geçirilen nüsha The Los Angeles Times tarafından yayınlandı. Kayıtta Latin kökenli Kent Konseyi Başkanı Nury Martinez, beyaz bir meclis üyesinin Siyahi çocuğuna İspanyolca’da küçük maymun anlamına gelen “changuito” kelimesini kullanıyor. Ayrıca Koreatown'da yaşayan Oaxacalı göçmenleri tanımlamak için ise “kısa küçük karanlık insanlar” ifadesine yer veriyor.

Başkan Martinez’in başkanlık istifası veya konseyden tamamen ihracı yönündeki çağrılar, eyalet çapındaki politikacılardan; işletme sahipleri ve aktivistlerden geldi. Martinez, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı. Açıklamaları yalanlamayan Martinez, yapılan yorumlar için ise özür diledi.

Kaynak: The New York Times


Yorum Yazın