Londra’da “Özgür Filistin” anonsu yapan makinist görevden uzaklaştırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Londra’da “Özgür Filistin” anonsu yapan makinist görevden uzaklaştırıldı
Abone ol
Londra metrosunda 'Özgür Filistin' anonsu yapan makinist, hakkında başlatılan soruşturmanın ardından görevden uzaklaştırıldı.

Londra metrosunda çalışan bir makinist, yolcularla beraber 'Özgür Filistin' diye slogan attığı için açığa alındı.

Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL), 21 Ekim Cumartesi günü yüz bine yakın kişinin Londra'da Filistin'e destek mitingi için bir araya geldiği buluşma öncesi yolcularla beraber 'Özgür Filistin' sloganı atan makinistin 'anons sistemini kötüye kullanma' gereçkesiyle görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

TfL'nin işletme müdürü Glynn Barton, "Bir metro sürücüsünün Cumartesi günü Central Line treninde anons sistemini kötüye kullandığını ve slogan attığını gösteren görüntüleri acil ve kapsamlı bir şekilde araştırıyoruz" sözleriyle makinist hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Gazeteci Alan MacLeod'ın Twitter (X) hesabından paylaştığı görüntülerde makinistin 'Özgür' anonsu yapmasına yolcuların 'Filistin' diyerek karşılık verdiği duyuluyor.

Konuyu gündemine alan Birleşik Krallık Londra Bakanı Paul Scully de metro personelin 'işlerine odaklanmaları' gerektiğini belirterek şehirde gerginliğin tırmandırılmamasını istediğini söylemişti.

İsrail’in Londra Büyükelçiliği ise konuya ilişkin "Toplu taşımalar herkes için güvenli ve kapsayıcı bir yer olmalı" açıklamasıyla metrodaki sloganlara tepki gösterdi. 


Yorum Yazın