LGS soru ve cevapları 2023 yayında! Liseye Geçiş Sınavı LGS Cevap Anahtarı - Sözel ve Sayısal kitapçık soruları ve cevapları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LGS soru ve cevapları 2023 yayında! Liseye Geçiş Sınavı LGS Cevap Anahtarı - Sözel ve Sayısal kitapçık soruları ve cevapları
Abone ol
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanacak merkezi sınav bugün düzenlendi. Öğrenciler, düzenlenen sınavda kendilerine yöneltilen Türkçe, Tarih, Din Kültürü, Matematik ve Fen Bilimleri dersleriyle sözel ve sayısal toplam 90 soruya cevap verdi. LGS sınav (Türkçe, Tarih, Din Kültürü, Matematik ve Fen Bilimleri) soruları ve cevapları yayınlandı.

LGS sınav soruları ve cevapları, sınavın hemen ardından merakla bekleniyordu. Sözel ve Sayısal olmak üzere toplamda 2 oturumdan oluşacak sınavın ilk oturumu Pazar günü saatler 9.30'u gösterdiğinde başladı ve tamamlandı. Sınavın ardından puanlarını hesaplamak, kendi yanıtlarının doğruluğunu öğrenmek isteyen binlerce aday LGS sınav soruları ve cevapları (sözel, sayısal kitapçık cevap anahtarı) ile detaylara ulaşıyor. İşte LGS soruları, cevapları ve tüm detaylar.

LGS soru ve cevap anahtarları yayınlandı mı?

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları MEB'in internet sitesinden ilan edildi. 

2023 LGS sözel ve sayısal bölüm soru kitapçığı ve cevap anahtarları

2023 LGS sözel bölüm soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

2023 LGS sayısal bölüm soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

LGS ilk oturumda hangi dersler var?

Sözel alanı kapsayan ilk oturum saat 09.30’da başlarken öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil'den 10'ar soru yöneltildi.

LGS sözel sınav süresi ne kadar?

Öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük'ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil'den 10'ar soru soruldu. Toplam 50 soru için 75 dakika süre verildi.


Yorum Yazın