Öğrencilerden isyan!

KYK yurt ücretlerine %80 zam geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KYK yurt ücretlerine %80 zam geldi
Abone ol
Yeni asgari ücret rakamının açıklanmasından kısa süre sonra KYK yurt ücretlerine %80'lik bir zam yapıldığı sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Bu duruma öğrencilerin tepkisi sert oldu.

Türkiye’nin gündemi ekonomik sıkıntılar ile meşgulken milyonlarca öğrenci hayallerini gerçekleştirmek için üniversiteye gitmeye veya okudukları üniversiteleri bitirip hayata atılmaya hazırlanıyor. Ancak ülke çapında boy gösteren yüksek fiyatlar, bu öğrencilerin işini bir hayli zorlaştırıyor.

Hepimizin bildiği gibi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, birçok şehirde yer alan yurtlarıyla öğrencilere barınma hizmeti sağlıyordu. Bu yurtlar, hele ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz düşünüldüğünde öğrenciler için oldukça hesaplı ve yararlı bir hizmetti. Ancak gelen yeni haberler, bu yurtlar konusunda gençleri üzecek bir kararın çıktığını ortaya koydu. 

KYK Yurtlarına %80 zam

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla, dün yapılan asgari ücret zammının ardından KYK yurtlarının fiyatına da zam yapıldığını ifade etti. Açıklamalarda bu artışın %80 gibi oldukça yüksek bir oranda olduğu ve yurt tipine göre farklılık gösteren fiyatların yüksek seviyelere ulaşabileceği aktarıldı. Bunun kısa bir süre sonrasında ise yurt ücretleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Tahmin edebileceğiniz gibi Twitter gibi sosyal mecralardan sesini duyurmaya çalışan birçok öğrenci, zam haberine tepki gösterdi. Yapılan paylaşımlarda, KYK kredisinin zaten 850 TL olduğu, bu nedenle de yapılan zammın oldukça fazla olduğu belirtildi. 

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda kredi ve bursların 850 TL olarak belirlendiği duyurulmuştu. Mevcut ekonomik durum ve ülke genelindeki yüksek ev kiraları düşünüldüğünde de KYK yurtları öğrencilere cazip geliyordu. Ancak yapılan yeni zamla birlikte artık bunun da pek mümkün olamayabileceği görüldü. Uygulanan fiyat artışına sosyal medyadan gelen tepkilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Zam haberine gelen tepkiler


Haber Yorumları

  • Okumak zor, mezuniyet sonrası iş bulmak veya kurmak zor. Bodrum da 200 -300 TL ye tost satandan FAHİŞ KAZANÇ ve KEYFİYET YAPANDAN vergi alamayanlar mazlumdan ve garibandan alır, öğrencinin TEMEL İHDİYACINA zam yapar. BU ÜLKE NE ZAMAN 3. DÜNYA ÜLKE SINIFINDAN ÇIKACAK

Yorum Yazın