KYK yurt başvurusu başladı mı? KYK başvuruları nereden, nasıl yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KYK yurt başvurusu başladı mı? KYK başvuruları nereden, nasıl yapılır?
Abone ol
Bu yıl üniversiteye başlayacak öğrenciler, KYK yurt başvurusu için bekliyor. KYK yurt başvuru süreci henüz başlamazken, öğrenciler kayıt sürecinin ardından barınma konusunda girişimlerde bulunacak. Online olarak yapılacak KYK başvurularının ne zaman başlayacağına dair açıklama kurumun internet sayfasından yapılacak.

YKS'nin ardından üniversite tercih süreci 20 Ağustos'ta tamamlandı. Üniversitelerin kayıt sürecinin eylül ayında başlayacak olması nedeniyle, tercih sonuçlarının bu ayın sonunda açıklanması bekleniyor. Bu süreçle birlikte KYK yurt başvurusu sürecinin de başlaması bekleniyor. KYK yurt başvuruları konusunda henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Özellikle üniversiteye kayıt sürecinde öğrencilerin en büyük sorunlarından biri barınma olacak. Barınma konusunda ilk tercihi ise KYK yurtları oluşturacak. Bu yurtlardan faydalanmak isteyen öğrenciler KYK yurt başvurusu yaparak barınma sorununu çözmeye çalışacak.

KYK başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme girerek KYK yurt başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.


Yorum Yazın