BAYKAR paylaştı:

Kuveyt, Baykar’dan 367 milyon dolarlık SİHA satın alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuveyt, Baykar’dan 367 milyon dolarlık SİHA satın alıyor
Abone ol
Kuveyt ordusu, 'Bayraktar TB2' SİHA'larının askeri operasyonları desteklemek ve istihbarat toplamak amacıyla kullanılacağını aktardı.

Kuveyt ordusu, Türk savunma sanayi firması Baykar ile "Bayraktar TB2" silahlı insansız hava araçları (SİHA) satın almak için iki ülke arasındaki doğrudan müzakereler yoluyla 367 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalandığını açıkladı.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Baykar şirketinden yapılan açıklamada, "Kuveyt Devleti ile milli SİHA Bayraktar TB2 ihracatına dair yürüttüğümüz sözleşme sürecini başarıyla tamamladık. Amerika, Avrupa ve Çinli firmaların da yer aldığı rekabete dayalı sürecin kazananı olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2019'da çöl şartlarında 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun uçuş süresi rekorunu kırdığı Kuveyt semalarında görev yapacak" denildi. Kuveyt ordusunun Twitter'dan yaptığı açıklamada, toplam kaç adet insansız hava aracı satın alındığı belirtilmedi.

KUVEYT 28'İNCİ ÜLKE OLDU

Açıklamada, sözleşmenin amacının savunma kapasitesini arttırmak olduğu, TB2'lerin çeşitli keşif ve hedefli görevlerde, askeri operasyonları desteklemek ve istihbarat toplamak amacıyla kullanılacağı aktarıldı.

Kuveyt, Ukrayna'nın da kullandığı "Bayraktar TB2" insansız hava araçları satın almak için sözleşme yapan 28'inci ülke oldu.


Yorum Yazın