CHP’de 38. Kurultay

Kulislere göre son durum şöyle: Adaylar kafa kafaya, salonda hakimiyete göre fark açılır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulislere göre son durum şöyle: Adaylar kafa kafaya, salonda hakimiyete göre fark açılır
Abone ol
CHP’nin bu hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan Kurultayına gün sayılıyor. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultayın ‘bayram havasında geçmesi’ isteniyor. 38.Kurultay’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son kurultayı olduğuna işaret edilen kulislere göre, son durum şöyle: “Adaylar kafa kafaya. Salonda hakimiyete göre, adaylar arasında fark açılır. Ancak, düşünüldüğü kadar rahat olmasa da Kılıçdaroğlu yeniden seçilir. Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesi paramparça edilir.” Kulislere göre, Özgür Özel, 500 ya da biraz üstünde oy alır.

Hülya Özmen – Muhalif 

Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulan CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ı bu hafta sonu 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak girdiği TBMM’de, 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. CHP Olağan Kurultayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara taşıyamadığı partisinin yeniden genel başkanı seçilmek için 38. Kurultay da  delege karşısına çıkacak. Kurultay’ın ilk gününde genel başkan seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu, uzun süre yakın kurmayı olarak çalıştığı Manisa Milletvekili Özgür Özel’le yarışacak. Yeterli sayıyı bulduğu takdirde akademisyen Prof. Örsan Öymen de aday olarak yerini alacak. 38.Kurultay’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son kurultayı olduğuna işaret edilen kulislere göre, son durum şöyle: “Adaylar kafa kafaya. Salonda hakimiyete göre, adaylar arasında fark açılır. Ancak, düşünüldüğü kadar rahat olmasa da Kılıçdaroğlu yeniden seçilir. Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi listesi paramparça edilir.”  Kulislere göre, Özgür Özel, 500 ya da biraz üstünde oy alır. 

CHP’de Kurultay’dan başarıyla çıkması halinde Kılıçdaroğlu’nun işinin bu kez kolay olmayacağı ifade ediliyor.  Parti Meclisi’nde muhalif kanadın mevzi kazanacağına işaret edilerek, yerel seçimler ve belirlenecek politikalarda genel başkanın dana önceki dönemlerde ki rahatlığı bulamayacağı görüşü hakim.  


Yorum Yazın