Kulis: Sinan Oğan cumartesi günü adaylıktan çekiliyor mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: Sinan Oğan cumartesi günü adaylıktan çekiliyor mu?
Abone ol
Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından tüm gözler diğer adaylardan Sinan Oğan’a döndü. Oğan’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin ciddi bir iddia ortaya atıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala adaylıktan çekildi.

Bu gelişme sonrasında seçimin ilk turda bitme ihtimali oldukça yükseldi. 

Kazanma şansı daha düşük olan diğer bir aday Sinan Oğan’ın da çekileceği söylentileri ortaya atılıyor.

Bu iddiaların başlangıç noktası ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın yarın düzenleyeceği Antalya mitingini iptal etmesiyle oldu.

Oğan'ın Antalya mitingi yerine Ankara'da olması ve ittifakta bulunan partilerin yetkilileri ile toplantı yapacağı bilgisi, adaylıktan çekilme konusunun yüksek sesle konuşulmasına neden oldu.

Fakat bu iddianın hemen sonrasında Oğan sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak çekilmelerinin söz konusu olmadığını belirtti:

“Türk milletinin aziz evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Son günlerde bize dönük artan provokasyon duyumları üzerine seçimin son günü herhangi bir olay yaşamak istemedik. O sebeple de bu akşam İstanbul’dayım. Haber Türk Tv’de. Yarın Ankara’da olacağım. Bize katılımlar bekliyoruz. Ankara’da olacağız. Lütfen bizim dışımızdaki hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz.”

Hatta daha sonra bir paylaşımda daha bulunan Oğan, “Daha yeni başladık, isteyen varsa bizim lehimize çekilebilir!” diyerek yarıştan ayrılmayacağını yineledi.

 

Fakat tüm bu paylaşımlara karşın adaylıktan çekilmenin yaşanacağını iddia edenler var. Bu kararın ise seçime bir gün kala 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşeceği öne sürülüyor.


Yorum Yazın