Kulis: İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ayyüce Türkeş olacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ayyüce Türkeş olacak!
Abone ol

Muhalif'in İYİ Parti'den edindiği bilgilere göre, İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı, MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş olacak.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, Ayyüce Türkeş'in adaylığını resmi olarak açıklamadı. Ancak, parti kulislerinde Ayyüce Türkeş'in adaylığı kesin gözüyle görülüyor.

Ayyüce Türkeş, İYİ Parti'nin Adana'da güçlü bir aday olarak gösteriliyor. Türkeş'in adaylığı, İYİ Parti'nin Adana'da oy oranını artırmaya ve AK Parti'ye karşı bir hamle olarak yorumlanıyor.

2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi'ni CHP adayı Zeydan Karalar kazandı. Karalar, 2023 yerel seçimlerinde de yeniden adaylığını açıklamıştı.

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’ in kızı olan Ayyüce Türkeş 2 Ekim 1977'de Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Türkeş, yüksek öğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında doktora eğitimi aldı. 

Türkeş, 2012-2023 yılları arasında ABD’nin finans merkezi olan New York’ta kariyerine devam etti.

2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenen Türkeş, iki kız çocuğu annesi.

İYİ Parti Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Ayyüce Türkeş Taş, 14 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerde Adana'da milletvekili seçildi.

Türkeş'in ağabeyi Tuğrul Türkeş de AK Parti listelerinden Ankara milletvekili olarak seçildi. 


Yorum Yazın