KULİS: Erdoğan 6’lı masanın adını perçinledi 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KULİS: Erdoğan 6’lı masanın adını perçinledi 
Abone ol
Masadan yayılan kulislere göre, ‘Cumhurbaşkanının ağzına pelesenk olduğu için 6’lı masanın adı iyice oturmuş oldu. Masanın adı artık değişmez”.

Muhalif. Özel / Hülya Özmen

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 Pazar günü yapılacak 6. Toplantısına hazırlanan 6’lı masada Cumhurbaşkanı Erdoğan memnuniyeti dikkat çekiyor. Erdoğan’ın, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu ‘6’lı Masa’nın adını vererek ya da   göndermede bulunarak yaptığı son konuşmalarının Masa’nın adını perçinlediği biçiminde yorumlanıyor. Masadan yayılan kulislere göre, ‘Cumhurbaşkanının ağzına pelesenk olduğu için 6’lı masanın adı iyice oturmuş oldu. Masanın adı artık değişmez”. 

Masanın gündemi  

Cumhurbaşkanlığına adaylık meselesinin 21 Ağustos toplantı gündemine gelmesi beklenmiyor. Masadan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığına ortak aday çıkarma konusu seçim tarihi ile yakından ilgili. ‘ Seçimler, normal takviminde ilerlerse aday ismi 2023 yılı Ocak ayında açıklanır, seçimler öne alınırsa adayın açıklanması da erken olur” değerlendirmesi dikkat çekiyor.  

21 Ağustos Pazar günü yapılacak toplantı öncesinde Bursa’da çeşitli programlara katılan Karamollaoğlu da konuyla ilgili, ‘‘Hiçbir yerde seçim tarihi belli olmadan adaylar belirlenmez. Bu genel kuraldır. Onun için seçim tarihi belirlendiğinde en az üç ay var demektir seçime. O zaman da süratle bir karar verilir ve o karara göre de icraat yapılır diye ümit ediyorum" açıklaması yapmıştı.  

Geçiş sürecini birlikte yürütmek, Türkiye’yi birlikte yönetmek 

21 Ağustos toplantı gündeminde, komisyonların çalışmaları, Anayasa Komisyonunun çalışmaları, Seçim Güvenliği gibi konular bulunuyor. ‘Geçiş sürecini birlikte yürütmek,  Türkiye’yi birlikte yönetmek’, ‘Meclis’e en fazla milletvekili çıkarmak’ gibi başlıklar masanın titizlikle üzerinde durduğu konular arasında.  

Millet İttifakı’nın esnekliğinde alt ittifaklar  

6’lı masanın öncelikli hedefi Meclis’te çoğunluğu elde etmek. Bunun için de kurulacak ikili, üçlü ittifak olasılıkları da masada. Kulislerde, masanın önümüzdeki süreçte en önemli başlıklarından biri olacak.  


Yorum Yazın