Kulis: Devlet Bahçeli'nin ittifak çağrısının ardından milliyetçi üçüncü yol

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulis: Devlet Bahçeli'nin ittifak çağrısının ardından milliyetçi üçüncü yol
Abone ol
Kulislerden gelen bilgilerde, Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde İYİ Parti'ye ittifak çağrısının sonucunda Türkiye’nin önünde çok başka bir üçüncü yol gelişmesinin yaşanabileceği düşünülüyor.

Muhalif Kulis 

“Devlet Bahçeli aslında samimi ama bunu olduğu gibi dillendirmeyi riskli buluyor. Bu sebeple de medya tarihinde görülmemiş bir uygulama ile çağrısını bir televizyon programı aracılığı ile ve muğlak sözlerle yaptı”  

Bu ifade bu konuyu bilme ihtimali oldukça yüksek bir isimden geliyor.  Devlet Bey’in milliyetçi bir birlikteliği tercih ettiğini ama bu işin böyle yapılmasının yanlış olduğunu da ekliyor.

Ankara’da konuşulanlara bakılırsa Bahçeli, milliyetçi birliktelik konusunu önemsiyor. Bunu bir parti birleşmesi olarak değil iş birliği düzleminde ve kalıcı şekilde istiyor.  

İYİ Parti de açıklamanın muğlak olması nedeniyle net cevap vermiyor, çağrının Cumhur ittifakı bünyesine yapılmış olması durumunda reddedilmesi kesin görünüyor. Ancak yerel seçimlerde hukuken zaten ittifak yapılamadığı için MHP ve İYİ Parti önderliğinde oluşturulabilecek bir milliyetçi birlikteliğe onlar da kapılarını tam olarak kapatmıyor. Bu sebeple de asıl yanıt 26 Ağustosta Akşener tarafından verilecek.  

Yine kulislere Akşener de zaten 26 Ağustosta milliyetçi tabanın tamamına mesaj vermeye hazırlanıyordu. Ancak önümüzdeki günlerde Bahçeli’nin çağrısının ete kemiğe bürünüp anlam kazanması halinde üzerinde yeni değerlendirmeler de yapılabileceği söyleniyor. Bunun için de partiler arasında bir görüşme trafiğinin yürütülmesinin mümkün olduğu dile getiriliyor.  

Bahçelinin çağrısının yöntemi de İYİ Parti de bir rahatsızlık ve şüphe oluşmasına neden oldu. Çağrının bir televizyon programına gönderilen bir notla ve üzeri kapalı olarak yapılması nedeniyle tam bir cevabı şu aşamada hak etmediği fikrine sahipler.  

MHP tarafında ise Cumhur ittifakının yeni üyelerinden ciddi bir rahatsızlık olduğu, seçim sonrasından Devlet Bahçeli’nin söz ve taleplerinin yeterince karşılık bulmadığı gibi sıkıntılar var. Ayrıca yeni kabine ile MHP’nin öncelediği güvenlikçi politikalar konusunda da anlaşmazlıklar olduğu söyleniyor.  

Bütün bunlarla ilgili olarak başlangıçtaki cümleyi kuran isim “Bu tip birliktelikler utangaç ya da şüpheci yaklaşımlarla sağlanmaz, kararlı bir biçimde taraflar arasında gerekli teknik çalışmalar için görüşmelerin başlayabileceğini düşünüyorum” diyerek Türkiye’nin önünde çok başka bir üçüncü yol gelişmesinin her an yaşanabileceğinin altını çizdi.


Yorum Yazın