"Kubbeli" Yargıtay binası inşaatı bitti. Yeni Adli yılda resmen açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kubbeli" Yargıtay binası inşaatı bitti. Yeni Adli yılda resmen açılacak
Abone ol
Ankara İncek'te yapılan yeni "Kubbeli Yargıtay Binası" mimarisiyle dikkat çekiyor. 

Yargıtay'ın fiziki şartlarını iyileştirmek ve tüm birimlerin aynı yerleşke içinde toplanmasını sağlamak amacıyla 2018 yılında temeli atılan yeni yerleşkenin yapımında sona gelindi. Yargıtay Eylül ayında yeni adli yıla yeni yerleşkesinde başlayacak.

6 Mart 1868 tarihinde "Divan-ı Ahkam-ı Adliye" adıyla temeli atılan Yargıtay, ilk derece mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri tarafından verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme mercii olarak hizmet veriyor.

86 YILDIR ANKARA'DA HİZMET VERİYOR

153 yıllık tarihinden Sivas ve Eskişehir'de hizmet veren Yargıtay, 86 yılını Ankara'da Bakanlıklar ve Balgat'ta 6 ayrı binada hizmet verdi. Yeni binaya taşınılmasıyla birlikte iş süreçlerinin hızlanması, zaman ve emek tasarrufunun sağlanması, verimlilik kontrolünün artırılması, birimler arasındaki koordinasyonun daha da iyileştirilmesi sağlanacak.

1 MİLYARA MALOLDU

1 milyar liraya mal olan yeni binanın ihalesine, aralarında Limak ve Kalyon'un da yer aldığı 7 firma katılmış, 1 milyar 30 milyon TL'lik teklifi ile ipi Rönesans inşaat göğüslemişti.

İhaleyi alan Rönesans inşaat daha önce de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapmıştı.

Bu bina, ilk kez bir yargı binasında “Kubbe” olması özelliğini taşıyor.

Proje alanı 486 bin metrekareden, inşaat alanı ise 513 bin metrekareden oluştu.

Rönesans Holding daha önce de, 5 şehir hastanesi projesi dışında; Samsun, İstanbul, Afyon, Diyarbakır, Malatya, Erzurum ve Van'da fizik tedavi ve psikiyatri hastaneleri ihalesini de kazanmıştı.

 

 


Yorum Yazın