KPSS tercih kılavuzu yayımlandı: KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KPSS tercih kılavuzu yayımlandı: KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?
Abone ol
KPSS ortaöğretim, ön lisans, lisans sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından KPSS tercih tarihleri ve kılavuzu hakkında detaylar araştırılıyor. Konuyla ilgili son dakika duyurusu ise ÖSYM'den geldi. ÖSYM ile KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. İşte KPSS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri hakkında güncel bilgiler...

KPSS tercih kılavuzu 2022 yayımlandı. Tercih kılavuzunu bekleyen binlerce aday yerleştirme tarihlerini araştırırken son dakika açıklaması ÖSYM'nin resmî sitesi üzerinden geldi. ÖSYM kılavuz ile ilgili, "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır." ifadelerini kullandı. Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından paylaşılmıştı. Sırada tercih kılavuzu ile birlikte başvuruların alınması süreci var. Ardından kamuda memur olmak isteyen adaylar sonuçlara göre görev yerlerine yerleştirilecek. Peki, Lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte, 2022/2 KPSS tercih tarihleri, branş ve kadro dağılımı hakkında tüm detaylar:

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM, "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir." ifadelerini kullandı.

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Adaylar tercihlerini, 21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 21 Aralık 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.


Yorum Yazın