Haydi hayırlısı!

Koronavirüs turneye çıktı! 17 günlük tam kapanma kaosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüs turneye çıktı! 17 günlük tam kapanma kaosu
Abone ol
Tam kapanma kararının ardından İstanbul'dan Anadolu'ya doğru göç devam ediyor... İstanbul'da trafik yoğunluğu itibarıyla yüzde 51 olarak ölçüldü, Bolu Dağı Tüneli'nde trafik durdu, Bodrum'da uzun kuyruklar oluştu...

İstanbul'da, tam kapanma tedbirleri öncesi son günde il dışına çıkmak isteyenler, trafik yoğunluğu oluşturdu. Dün sabah saatlerinde başlayan yoğun trafik akşam saatlerine kadar sürmüştü. İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 08.30 itibarıyla yüzde 51 olarak ölçüldü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dün 19.00'da başlayan kısıtlamanın sona ermesiyle şehir dışına gidecek vatandaşların yola çıktığı gözlendi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Ankara istikametinde trafik yoğunluğu oluşmaya başladı.

Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu Ankara istikametine doğru, Ataşehir ile Sultanbeyli arasında trafik arttı. D-100 Karayolu Ankara istikametinde ise Maltepe ve Kartal ile Pendik ve Tuzla arasında bazı bölgelerde trafik yoğunlaştı.

İBB'nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu 09.10 itibarıyla yüzde 54 olarak ölçüldü.

BOLU DAĞI TÜNELİ'NDEN TRAFİK DURDU

Bolu Dağı Tünelleri'ndeki yoğunlukla ilgili bilgi veren TRT muhabiri Deniz Arslan, Ankara istikametinde trafiğin durduğunu duyurdu. 

Arslan, "Karayollarından az önce edindiğimiz bilgiyi paylaşalım; bir kaza durumu olumsuzluk yok, yalnızca tünelin Ankara istikametinde yoğunluk başladığı için trafik kontrollü olarak durdurulmuş durumda. Trafik kısa süre sonra tekrar açılacak. Uzun araç kuyrukları olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

BODRUM'DA TRAFİK KİLİT

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek tam kapanma öncesi tatilciler yollara düştü. Özellikle turistik ilçeler Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ve Köyceğiz'e geçiş güzergahlarında yoğunluk oluştu.

‘Tam kapanma’ dönemini fırsat bilen yazlıkçılar ve yerli turistler, Bodrum’a akın etti.

Bölgede trafik yoğunluğu ise dronla havadan görüntülendi. Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler de ilçe girişinde güvenlik önlemi aldı. Trafik, zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçların fazla olması ise dikkat çekti. Bodrum girişinde başlayan ve Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü yönüne giden tüm güzergahlarda yoğunluk gözlendi.

Yaşanan yoğunluk sebebi ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş ekipleri uygulamalarına devam ediyor. Polis ekipleri 24 saat görev yapmaya başlarken, ekipler corona virüs tedbirleri kapsamında da denetimlerini sürdürüyor.


 


Yorum Yazın