Koronavirüs ilacına ilk onay veren ülke İngiltere oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüs ilacına ilk onay veren ülke İngiltere oldu
Abone ol
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ilaç şirketi Merck'in koronavirüse karşı geliştirdiği ilaca dünyada ilk onayı İngiltere verdi.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), ABD'li ilaç firması MERCK'in koronavirüse karşı geliştirdiği ilaca kullanım onayı verdi.

Böylelikle İngiltere aşının ardından ilaca da onay veren ilk ülke oldu.

Washington Post'un haberine göre Merck Başkanı Robert M. Davis yaptığı açıklamada, "Molnupiravir'i dünyanın dört bir yanındaki hastalara mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için hem titizlikle hem de aciliyetle hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Şirket, acil kullanım izni için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne geçtiğimiz haftalarda da başvuruda bulunmuştu.

Semptomların başlamasından sonra kullanılabilecek

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), molnupiravir ilacının pozitif bir koronavirüs testinin ardından mümkün olan en kısa sürede ve semptomların başlamasından sonraki beş gün içinde kullanılmasını tavsiye etti.

İngiltere'de Lagevrio olarak adlandırılacak ilaca dair veriler, Molnupiravir'in koronavirüse yakalanma riski yüksek olanlar için ölüm veya hastaneye kaldırılma oranını yarı yarıya indirebileceğini ortaya koymuştu.

Koronavirüse karşı ilaç tedavisinin nasıl uygulanacağını önümüzdeki günlerde İngiliz Hükümeti ve ülkenin Ulusal Sağlık Servisi teyit edecek.

 


Yorum Yazın