Körfez seferleri sürüyor: Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan, Suudi Arabistan yolcusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Körfez seferleri sürüyor: Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan, Suudi Arabistan yolcusu
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gidecek. Aktarılan bilgilere göre, Bakan Şimşek’e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

Şimşek ve Erkan’ın birlikte ilk yurt dışı ziyaretinin gerçekleşeceği yarınki görüşmeler kapsamında yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili görüşme yapacak Şimşek’in, temaslarını tamamlamasının ardından 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın ardından Suudiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Mehmet Şimşek, son bir ayda önce Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE), ardından da Katar’ı ziyaret etmişti. Şimşek’e üçüncü Körfez ziyaretinde Yılmaz yerine Hafize Gaye Erkan eşlik edecek.

Bir başka yandan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Körfez ülkelerinin bakanlarıyla görüşmeyi sürdürüyor. Bolat, bugün Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail’i Bakanlıkta ağırlamıştı.

Bolat, dün yaptığı açıklamada BAE’nin Türkiye’ye 5 farklı alanda 30 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşünüğünü ifade etmişti.


Yorum Yazın