Köpeklerin saldırısına uğrayan karaca tedavi altına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köpeklerin saldırısına uğrayan karaca tedavi altına alındı
Abone ol
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir karaca köpeklerin saldırısına uğradı. Tedavi altına alınan karaca daha sonrasında doğaya salınacak.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Çerçiler Mahallesi'nde ormanlık alanda çiftçiler, köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan bir karaca buldu.

Hareket etmekte güçlük çeken karacayı kucağına alan çiftçiler, durumu mahalle muhtarı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Mahalleye gelen ekipler, yaralı karacayı alarak Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığına getirdi. Yaralı karaca buradaki Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, İslahiye'de çiftçiler tarafından yaralı bulunan karacayı Milli Parklar Gaziantep Şube Müdürlüğü yetkilerinin teslim aldığını ifade etti.

Ekiplerin yaralı karacayı hayvan hastanesine getirdiklerini anlatan Özsöyler şöyle konuştu:

"Hayvan geldiğinde bayağı bitkin haldeydi. Ağız tarafında kanamalar vardı. Aynı zamanda göz çevresinde sıyrık ve yırtıklar vardı. Nabzı çok düşüktü. Kalp frekansı çok az sevideydi. Hayvan Hastanesinde tedavisi başladı. Gerekli tedavileri yapacağız. Tedavisi bittikten sonra da aldığımız bölgeye geri bırakacağız. Tedavi süreci hayvanın bünyesinin cevap vermesine bağlıdır. Yaklaşık 10 gün sürebilir. Bu hayvanların nesli tükenmek üzeredir."

 


Yorum Yazın