İnanç Uysal yazdı:

Konuyu hala iktidar belirliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konuyu hala iktidar belirliyor
Abone ol
Yazarımız İnanç Uysal kaleme aldı.

Cumhur ittifakı kuralsız oynuyor. Aslında beklenen bir şeydi ama Millet ittifakının da bu duruma daha hazırlıklı olması bekleniyordu. Kuralsızlıktan kastım sadece tehdit ve doğru olmayan iddialar değil. Elbette bunlar da var, hem de çok sert ve kabul edilemez seviyede. 

Özellikle seçim sürecinin selameti açısından görevde olmamaları gereken Adalet ve İçişleri Bakanlarının açıklamaları elbette endişe verici. Üzerine HÜDA-PAR Genel Başkanının "Eğer fark az olursa inşallah diyoruz ki birinci turda bitecek ama fark az olursa şimdiden kendinizi hazırlayın" şeklindeki ne anlama geldiği tartışmalı ifadesi de eklenince ve bunu söyleyen de HÜDA-PAR olunca insanların endişe etmeleri çok da anormal olmuyor. 

Yasalar karşısında herkesin eşit olması ilkesinin en önemli güvencesi olması gereken Adalet bakanın son açıklamalarından sonra şampanya içen insanların kendilerine de adil davranılması konusunda endişe duymaları da anormal olmuyor. 

Ya da bütün insanların güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanının seçimi 15 Temmuz hain darbe girişimiyle aynı kefeye koyarak yaptığı değerlendirme sonrası insanların akıllarının karışması da anormal olmuyor. Sayın bakanın bu cümlesi o denli endişe verici ki kolluk kuvvetlerinin başı olarak, kaybedilecek bir seçimi bir darbe girişimine benzetmesi akıllara pekala “Aynı tepkiyi veririz” şeklinde bir şeyler getirebilir ne yazık ki. 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın