Konut yatırımında yabancıların gözdesi Antalya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konut yatırımında yabancıların gözdesi Antalya
Abone ol
Antalya, İstanbul’dan sonra yabancıların en çok tercih ettiği ikinci il oldu. Antalya’da şubat ayında yabancılara 1099 konut satıldı.

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre, Şubat ayında Türkiye genelinde yapılan toplam konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,14 oranında artarak 97 bin 587 adet olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde Ocak-Şubat döneminde konut satışlarının geçen yıla göre yüzde 22,43 oranında artış kaydetti “Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı TR61 bölgesinde ise konut satışları Türkiye ortalamasının üzerinde seyretti.

Konut satışları bir önceki Şubat ayına göre Antalya'da  yüzde 27,68 artarak 4 bin 727 adet ile Türkiye ortalamasının yaklaşık 7 puan üzerinde gerçekleşti.  Burdur  yüzde 50'lik artışla Türkiye ortalamasının 30 puan üzerinde ve Isparta genelinde yüzde 58,93 artışla Türkiye ortalamasının 38 puan üzerinde gerçekleşti. Bu verilere göre Antalya aylık bazda toplam konut satışlarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından dördüncü sırada yer aldı. 

YABANCILARIN GÖZDESİ İSTANBUL'UN ARDINDAN ANTALYA
Antalya'da Türkiye ortalamasının üzerinde bir artışla  bin 99 adet konut satışı oldu. Şubat ayında yabancılara yönelik satışların tüm konut satışları içerisindeki payı Türkiye genelinde yüzde 5,65 iken Antalya düzeyinde bu oran yüzde 23,24 olarak gerçekleşti. Antalya yabancılara konut satışlarında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alırken, hem yıllık artış oranında hem de toplam konut satışları içerisindeki yabancı payında Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.”

EN FAZLA KONUT SATIŞI KEPEZ, ALANYA VE MURATPAŞA'DA

Antalya'da ilçelere göre konut satış verilerini  değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayı Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin,  Sözcü Gazetesine verdiği demeçte  şunları kaydetti:

“2022 yılı Şubat ayında 4 bin 727 adet olan Antalya ili konut satışlarının yüzde 25,9'u Kepez ilçesinde gerçekleşirken, Alanya yüzde 24,6'lık pay ile ikinci, Muratpaşa yüzde 17,5 ile üçüncü sırada yer alıyor. Önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarının en fazla yükseldiği ilçe yüzde 46,03 ile Alanya. Alanya dışındaki diğer ilçelerde konut satışlarındaki artış hızı, Antalya il ortalamasının altında kalıyor. Konyaaltı ise en düşük artışın yaşandığı ilçemiz” 


Yorum Yazın