İnanç Uysal yazdı:

Konut fiyatları enflasyona dahil değil!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konut fiyatları enflasyona dahil değil!
Abone ol

50.5 enflasyon oldukça yüksek bir rakamdır, ama yeterince değil. Sabah sabah enflasyonun yüzde 50.5 olduğu haberine muhatap olan yurdum insanının bu haberi görmezden geldiğine eminim. Her ne kadar aynı haberin içine saklanmış olan 12 aylık ortalamalara göre yüzde 70.2 bölümü de yer alıyor olsa da, hala bir anlamı var gibi durmuyor.

Mesela ben bir vatandaş olarak bu rakamları görünce kendimi gıda enflasyonu bölümüne bakmaya mecbur hissettim ama orada da beklediğimi bulamadım açıkçası çünkü yıllık yüzde 64 yazıyordu. Oysa ben bu yüzde 64 rakamını son iki ayda falan net olarak hissettim. Ama TÜİK 2 değil 12 ay diyor.

Bir de konut fiyatları var ki akıllara zarar bir hal aldı. Kiralarda ki artışlar her ne kadar kanunla yüzde 25 şeklinde sınırlansa da bunun gerçek hayatta ne yazık ki bir karşılığı olmadı. Nadiren, 'ortada kanun var ben yüzde 25 den fazla zam yapmam' diye direten kiracılar olsa da onlar da ev sahipleriyle mahkemelik oldular çoğunlukla.

En son ünlü oyuncu Tamer Karadağlı ile ev sahibi arasında yaşanan gerginlik haberlere yansıdı. Hem de TÜİK'den yüzde 50.5 enflasyon olduğunu öğrenmemizden bir kaç gün önce. Mahkemelik olmuşlar Karadağlı ile ev sahibi, Karadağlı da konuyla ilgili açıklama yapmış, diyor ki, "Ben hükümetin belirlediği yüzde 25 zam yerine yüzde 70'e varan bir kira artışı yaptım ve kiramı zamanında bu artışla beraber 10.500 lira olarak yatırdım. Ancak ev sahibim rayic bedel gerekçesini öne sürerek kiramın 55 bin lira olması gerektiğini söylüyor…

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın