KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İki devletli siyaset, yeni siyasettir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İki devletli siyaset, yeni siyasettir
Abone ol
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Esas itibarıyla siyasetimizin temel dayanağı Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa iki devletin iş birliği ile olabileceğidir. İki devletli siyaset, yeni siyasettir" ifadelerinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır ve Adıyaman ziyaretinin ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Gaziantep Valiliği'ni ziyaret eden Tatar'ı Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri karşıladı. Tatar, KKTC'nin tanıtılması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, Kıbrıs'taki meselenin iki devlet siyaseti anlayışı ile çözüme kavuşacağını kaydetti. Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Eylül'de Birleşmiş Milletler 77'nci Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın tarihi ve Kıbrıs için önemli gelişme olduğunu söyledi.

Türkiye'nin desteği ile Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de yıllardır karşı karşıya kaldığı haksızlığın geride kalması için büyük irade konulduğunu belirten Tatar, şunları kaydetti:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması için aşama aşama devam eden bir çalışma var. Bu yönde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Eylül 2022'de Birleşmiş Milletler 77'nci Genel Kurulu'nda yaptığı tarihi konuşmada Kıbrıs Türk halkı üzerinde uygulanan ambargo izolasyon ve birtakım engellemelerin artık insan hakları ihlalleri doruk noktasında ve bir zulüm niteliğinde olduğunu söyledi. Erdoğan artık bunlara son verilmesi gerektiğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıma çağrısını da uluslararası toplumla paylaştı. Bu bizim için önemli bir gelişme ve tarihi bir konuşmaydı sonrasında ise 11 Kasım'da Özbekistan'ın Semerkand kentinde bizim gözlemci statüsü ile yaptığımız başvuru yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük gayretleri ile oy birliği ile kabul edilmesi de büyük bir aşamaydı. Dolayısıyla bizim Doğu Akdeniz'de verdiğimiz mücadele Türkiye'mizin desteğiyle yıllardan beri orada karşı karşıya kaldığımız haksızlıkların yavaş yavaş geride kalması için büyük bir çalışma ve irade ortaya konmuştur. Esas itibarıyla siyasetimizin temel dayanağı Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa iki devletin iş birliği ile olabileceğidir."


Yorum Yazın