Kızını günde 111 kez arayıp evine izinsiz giden anneye hapis cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızını günde 111 kez arayıp evine izinsiz giden anneye hapis cezası
Abone ol
Güney Kore'de kızını sürekli arayıp izinsiz şekilde evine giden anneye 6 ay hapis cezası verildi, 40 saat eğitime zorunlu tutuldu.

Güney Kore'de, kızına gün içinde 306 kısa mesaj gönderip, 111 kez arayan anne, yasak kararına rağmen evine de izinsiz girince 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anne hapis cezasının yanı sıra 40 saat eğitime zorunlu tutuldu.

NTV'nin The Korean Herald gazetesinden aktardığı habere göre 50'li yaşlarındaki bir kadın, Daejeon kentinde yaklaşık bir sene boyunca kızını hem sözlü hem de fiziksel yolla taciz etti. Annenin attığı mesajlar başlangıçta İncil okuma tavsiyesi ve kızının evde olup olmadığını sorgulama gibi talepler içeriyordu. Fakat kızı yanıt vermekten sakındıkça mesajların tonu kızının cinsel davranışına ilişkin aşağılayıcı yorumları da kapsadı. 

Anne, kızını fiziksel olarak da takip ediyor evini bir günde sekiz kez ziyaret ediyor ve evin içine bakmakla tehdit ediyordu. Kızının şikayeti üzerine uzaklaştırma kararı verilen anne buna rağmen eve altı kez daha izinsiz girdi. Daejeon Bölge Mahkemesine eylemlerinin kasıtlı veya önceden planlı olmadığını iddia eden annenin savunmasını kabul etmedi ve 6 ay hapis cezasıyla birlikte 40 saatlik eğitim almasına karar verdi.

 


Yorum Yazın