KIZILELMA ilk kez havalandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZIELMA'nın kalkış yaptığı videoyu paylaştı.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA'dan yeni bir görüntü yayınlandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Twitter'dan KIZILELMA'nın pistten kalkış yaptığı anları paylaştı.

Bayraktar, paylaşımında, " Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun..." ifadelerine yer verdi.


Haber Yorumları

  • DraglineChess15-12-2022 11:47

    Bu konuda çok merak ettiğim bir şey var; bu uçak ile insansız hava araçları arasındaki temel fark nedir? Eğer süpersonik hızlara çıkabiliyorsa (yani ses hızını aşabiliyorsa) artık uzaktan kontrol mekanizması çalışmayacak demektir. Yani tüm kontrol kendi algoritmasında ilerleyecektir. Oysa ki kuantum bilgisayarları henüz savunma sanayine entegre edilemedi. Şuan sadece IBM'in geliştirdiği kuantum bilgisayarları İngiltere savunma bakanlığı veri arşivinde kullanıma alınıyor; henüz ebatları ve ağırlığı bakımından portatif durumda değiller, aynı zamanda da yüksek basınç ve G kuvvetlerine karşı dirençsiz durumdalar. Bu sorun çözüldüğü noktada hız ve mesafe tanımaksızın tüm cihazlara uzaktan erişim ve kontrol mümkün hale gelecek. Yani Kızıl Elma vb tüm insansız hava araçlarının çalışma mekaniği bir anda kökünden değişecek. Bu durumda yapılan tüm ar-ge çalışması atıl vaziyete gelebilir. Gereksiz demiyorum ancak zamanlaması doğru gelmiyor bana.

Yorum Yazın