Kızılay Kadın 110. yaşını kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Kadın 110. yaşını kutladı
Abone ol
1912 yılında Hilal-i Ahmer Hanımlar Cemiyeti Merkezi adıyla kurulan “Türk Kızılay Kadın Teşkilatı”nın bugün 110 yaşına gelmesi kutlandı. Etkinlikte toplumsal güçlendirmede önemli rol oynamış ve ilklere imza atmış kadınlar anıldı.

Kızılay Kadın, Hilal-i Ahmer Hanımlar Cemiyeti'nin 110. kuruluş yıldönümünde düzenlediği kutlama etkinliğinde toplumsal güçlendirmede etkin rol almış ve imza atmış kadınları andı. 

İlk Türk Hemşire Safiye Elbi, ilk Türk kadın doktor Safiye Ali, ilk Türk kadın Gazeteci Selma Feraceli, ilk Türk kadın Milletvekili Halide Edip Adıvar, ilk kadın romancı Fatma Aliye ve daha nicelerinin topluma yaptıkları katkılar vurgulandı.

Cemiyet hayatının ve bürokrasinin seçkin kadınlarının katıldığı etkinlikte; 'Rüzgarın Kızı' lakaplı Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul, erkekler dünyası olarak anılan motor sporları dünyasındaki başarı hikayesini ve karşılaştığı zorlukları anlattı.

İstanbul Valisinin eşi Hatice Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Dr. Rabia İlhan’da etkinlikte yer aldılar.

İHTİYAÇ KART

Türk Kızılay Kadın İl Başkanı Nilhan Kösen Ayan, ramazan kolisi yerine yeni geliştirilen İhtiyaç Kart'ı tanıttı. İhtiyaç Kart ile ihtiyaç sahipleri tüm ihtiyaçlarını alışveriş noktalarından temin edebilecek. Bu şekilde kendilerini verileni değil tercih ettiklerini alabilecekler. Geliştirilen bu akıllı kart sistemi İhtiyaç Kart olarak isimlendirilmektedir.

Etkinlikten fotoğraflar:

 


Yorum Yazın